Роби Уилямс идва за "Спирит ъф Бургас" с баща си Пит Конуей, който също е певец. Очаква се двамата да изпълнят поне една песен заедно на сцената на морския бряг, а за Пит е подготвена и отделна гримьорна в бекстейджа на фестивала.

Баща и син излизат на сцената заедно само в избрани концерти от турнето на британеца Let Me Entertain You, а днес стана ясно, че и българската публика ще ги види заедно на плажа на 7-ми август.

Днес стартира и мащабният строеж на основната сцена на "Спирит ъф Бургас".

"Това е една от най-големите сцени в Европа. От вчера тирове разтоварват елементи от нея и тази сутрин започва сглобяването ѝ", споделя Димитър Маджаров, директор на ОП "Летен театър, фестивали и концерти" в Бургас.

Огромната сцена, на която на 7 август ще излезе Роби Уилямс, а ден по-късно и британската банда Kasabian, се строи по стандартите за турнето на лошото момче на Англия, която изглежда по един и същи начин във всички 25 спирки в Европа. Шоуто на Роби в Бургас е първият концерт на плажа в кариерата на британеца с над 800 живи изпълнения зад гърба си.

Билетите за двата дни на "Спирит ъф Бургас" с хедлайнери Robbie Williams (7 август) и Kasabian (8 август) са на цена от 180 лв. Ограничен брой билети за Golden circle за 7 август са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна. Почти изчерпани са и VIP билети със седящи места на трибуните срещу сцената на плажа.