Ако се чудите каква е най-добрата рецепта за сън, то отговорът на този въпрос е лесен и не по-малко вкусен. Една чаша прясно мляко и шепа ядки гарантират добрия и здрав сън, установи американско проучване.

Учени в САЩ са изследвали видовете диети и сън на над 4500 души и установили, че някои минерали и киселини имат пряк ефект върху по-здравата дрямка. Следвайки съветите на специалистите, лека вечерна закуска от няколко бразилски ореха, съдържащи селен и калий, и чаша прясно мляко са гарант за здравословен сън.

"Тези разкрития показват, че вече има природно и здравословно лечение на безсънните нощи. Това е поредното изследване, което показва, че сънят може да бъде осигурен и без допълнителни медикаменти. Дори диагнози като сънна апнея и безсъние могат да бъдат ефективно лекувани по този начин", коментира д-р Майкъл Грандър от университета в Пенсилвания.

Хранителният режим, сънят и физическите упражнения имат влияние върху много от процесите в организма, а това оказва значителен ефект върху начина, по който мислим, действаме и се чувстваме.