31-годишна нашенка, мамила със златни кюлчета в нета, предаваме на Германия. На 7 юли в Софийска градска прокуратура е постъпила Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в град Карлсруе, Федерална Република Германия, по отношение на българската гражданка А. Л. ( на 31 години). Поискано е и предаване на същата на компетентните немски власти за осъществяване на наказателно преследване за участие в организирана престъпна група (ОПГ), занимаваща се с измами по интернет.Групата, в която е участвала българската гражданка, се е занимавала с предлагане за продажба чрез платформата за интернет търговия.
Установени са 82 престъпления, като щетите за измамените лица възлизат на близо 150 000 евро. Участниците в престъпната група са въвеждали потенциалните купувачи в заблуждение, че ще им доставят поръчаните ценни стоки, без да имат каквито и да е намерения и възможности да го сторят. Мотивирали са купувачите да заплатят предварително покупната цена на ценните вещи, не са доставяли стоките и са се облагодетелствали от преведените по банков път суми. А.Л. е задържана от българските власти на 07.07.2015г. и Софийска градска прокуратура е постановила задържането й до 72 часа. Софийски градски съд е взел мярка за неотклонение “Задържане под стража“. 

Днес, 29.07.2015 г., СГС постанови решение, с което уважи искането на Софийска градска прокуратура за допускане изпълнението на издадената европейска заповед за арест и за предаване на А.Л. на компетентните немски власти за осъществяване на наказателно преследване срещу нея. 

В момента българската гражданка се намира в следствения арест на Национална следствена служба. Предстои да бъде издадено постановление на ВКП, с което същата да бъде предадена на немските власти .