РБ няма да подкрепи нито една от кандидатурите, които Димитър Радев представя за подуправители на БНБ. Това заяви Мартин Димитров от Реформаторския блок по време на представянето и изслушването на кандидатите за подуправители на БНБ, предаде репортер на БГНЕС.

Оттеглете кандидатурите си, призова Димитров управителя на БНБ. Той го запита дали смята, че след тежкия фалит на КТБ кандидатите, които представя за подуправители печели обществено доверие и стабилизира БНБ с всичко това, което стана. "Като гледам ДПС ще подкрепят кандидатурите, но това достатъчно ли е като обществено доверие към БНБ. С тези кандидатури и най-вече Димитър Костов не постигате ефекта да стабилизирате БНБ, а рискувате напрежението и проблемите да продължат, има опасност да се самобламирате", посочи Мартин Димитров.

Той смята, че е по-добре Димитър Радев да оттегли кандидатите си, отколкото да рискува дестабилизиране на БНБ. "По-добре е да застане някой с безспорен авторитет начело на "Банков надзор", а не Димитър Костов. След КТБ трябваше да застане там някой, който не е имал никакви проблеми с банки и е символ на сигурност. Тази кандидатура няма как да бъде подкрепена и ще гласуваме категорично против. Той като финансов министър на Жан Виденов фалира повече от 10 банки и сега да го предлагате точно него е обидно", категоричен бе Димитров.

"Имате 2 възможности-да се снижите и да видите какво ще стане и най-вероятно да ви изберат кандидатурите, другата позиция е да станете и да кажете, че ще предложите други кандидатури. Това ще е силният ви ход", добави Димитров.

От своя страна депутатът от ПФ Славчо Атанасов заяви, че Димитър Радев е маша в ръцете на 2 политически сили, които се знае кои са.