Вие всички съгрешихте и всички в купом излишни станахте, независимо от професионалните ви качества като банкери. Ще гласувам против екипа, който предлага Димитър Радев.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по време на представянето и изслушването на кандидатите за подуправители на БНБ, предаде репортер на БГНЕС.

"Почтен човек сте, Радев. Гласувахме за вас, но в нашата страна нещата не стоят така, както стоят там, откъдето идвате. В България има тежък дефицит на почтеност", каза Андреев.

Той посочи, че знае, че всички знаят, че същността на всяка една банкова система, нейният фундамент, е доверието в нея. И най-мощната банка няма да издържи, ако няма доверие в нея, каза депутатът от ГЕРБ.

"Какво правим в момента - казваме, че това, което се е случвало по време на предния УС на БНБ е било добро, защото потвърждаваме решението за избор сега ли", запита Андреев и се отклони от темата като заяви, че вчера 570 000 подписа са си отишли от историята, поради различните виждания на политическите сили. Днес има опасност да се случи същото, притесни се Методи Андреев.

Станислав Станилов от Атака, пък запита защо депутатите не са се спомнили и че Димитър Радев е бил зам.-министър на финансите на Димитър Костов.

Настимир Ананиев от РБ пък призова цялото коалиционно мнозинство да не подкрепя екипа, предлаган от Димитър Радев и той да предложи нов.