Страх и смут обхвана врачанското село Баница. Хората там още не вярват, че мъж е убил съседа си заради стария му телевизор, декодер и мобилен телефон.

Въпреки че кражбите били често явление в селото, в тяхната махала посегателства нямало, докато един ден от очите на хората някак внезапно изчезнал Тодор Петков, съобщи Нова тв.

В селото хората масово слагат решетки на прозорците. В центъра още преди години беше монтирана система за видеонаблюдение, а заради високата битова престъпност на посещение бяха и Цветан Цветанов преди време, и Цветлин Йовчев сега. Хората обаче все още се страхуват.

През цялата 2013 година в полицията са регистрирани 18 битови престъпления. Шест са разкрити, а по други 12 се работи. Едно убийство в началото на настоящата обаче разтърси селото - това на 67-годишния пенсиониран учител Тодор Петков.

Той живеел сам и на никого почти не направило впечатление, че го няма.

Когато го открили, всички помислили, че човекът е починал или от инфаркт, или от инсулт. Установяват се обаче следи от насилие. Лекарите констатират, че смъртта е настъпила вследствие на черепно-мозъчна травма, а съседите изтръпнали от страх. Не можели дори да си представят кой би нападнал и убил бившият учител по музика, защото бил затворен в себе си, беден и скромен.

Няколко дни по-късно обаче тръгва мълва, че пенсионираният музикант е бил убит от съсед, който е с 25 години по-млад от него. Според една от версиите това е станало заради стар телевизор с декодер и телефон.