Неочаквана изповед направи във Фейсбук холивудската актриса Джулия Робъртс. Тя публикува своя красива снимка, с която да илюстрира душевното си състояние, което сега е много по-добро, тъй като тя вече излиза от дългогодишна депресия.
„Като погледна през прозореца и като погледна живота си, осъзнавам, че животът е безценен. Трябва да живееш всеки така, сякаш ти е последният. Това, което хората не знаят за мен, е че бях в депресия няколко години. На никого не съм казвала за това. Мислех, че не бях достатъчно добра или че съм твърде стара. Трябваше сама да се боря с депресията. Човекът, който ме върна обратно към щастието, бях АЗ. Сега гледам на живота като дете към бонбон. Животът е кратък, така че живейте ДНЕС”, написа Хубавата жена, съобщава mamamia.com.

Хиляди хора поздравиха актрисата за смелото й признание и за битката за битката с тежкия проблем, с който много хора се опитват да се справят сами. „Винаги съм ви смятал за страхотна актриса, сега знам че сте й страхотно човешко същество”, написа един от коментаторите на поста.

Носителката на „Оскар” е сред най-влиятелните обществени личности, затова и нейното признание е изключително важно за даване на повече гласност на проблема с „тихия убиец” депресията. То е окуражаващо послание към тези, които са успели да се справят, и към онези, които още се борят за оцеляване.