Аз съм много изненадан за този интерес към това събитие. Това коментира в ефира на Нова телевизия бизнесменът Георги Самуилов, който отпразнува рождения си ден в Античния театър на Пловдив. Петролният бос възмути пловдивчани, след като до късно през нощта от театъра е звучала музика.

"Аз се извинявам на пловдивчани за причиненото неудобство. За компенсация ще направя дарение на Античния театър, като направя изложба с цел неговото подпомагане", каза пред Нова бизнесменът.

Той смята, че случаят се преувеличава и поясни, че е имал разрешение от общината да ползва античното съоръжение до 3.00 часа сутринта. Местната управа му позволила също да пуска музика до 2.00 часа сутринта, но той е категоричен, че 12-часово парти не е имало.

"Също така искам да заявя, че гостите на това наше парти, са чужденци и сериозни бизнесмени. Ние популяризираме Античния театър на Пловдив. Защо във всичко трябва да се влага негативизъм?", учуди се бизнесменът.

Той предположи, че заради силната музика може би е идвала полиция, но той не знае за това.

Частното парти се e провело в събота, а гледката към театъра била закрита с бели платна. Според живеещи наблизо музиката продължила до необичайно късно. Мъж, живеещ в близост до театъра, твърди, че музиката от купона звучала до 6.00 ч. сутринта.

„Разрешението е за провеждане на фирмена презентация, а не на парти”, обясни Амелия Гешева, директор на Общинския институт „Старинен Пловдив”.

За да отпразнува рождения си ден в Античния театър Самуилов платил 2400 лв. А за факта, че купонът продължил до ранните часове щял да си плати глобата, коментира рожденикът. Той твърди и че сайтът "Под тепето" му поискал 20 хиляди лева, за да не публикува негативна статия за празненството му. От изданието отричат това да е истина.