Клаудия Очоа Феликс
Това е жената, която има изумителна прилика с Ким Кардашиян, но с тази разлика, че е мексиканка и че е една от водещите фигури в организираната престъпност. Тя разполага с една от най-смъртоносните бригади в страната и освен това живее милионерски с гвардия гардове, които не дават и пиле да прехвръкне над нея. Прякорът и в Мексико е "Императрицата на Лос Антракс". Клаудия е отговорна за хиляди поръчкови убийства, повечето останали неразкрити и дело на ръководената от нея Мексиканска армия от убийци. Преди да застане на чело на този отбор, той се ръководи от нейния любим, но е прибран на топло и така тя се оказва на чело на тази армия главорези. С поемането на поста, пред нея се отварят вратите до астрономически богатства, а от там и до твърде много отговорности. Основното занимание на императрицата е да предпази трите си деца, които имат и доста влиятелен баща - картелът Ел Чаво Феликс.

Анна Гристине
Преди няколко години, вестниците в Америка бяха пълни с заглавия за "Мадам от горния Ист сайд". Излишно е да обясняваме, че с думата "мадам" в криминалните среди се наричат собственичките на публични домове. На Анна Гристине, освен за сводничество, властите се опитаха да припишат и трафик на хора. Но въпреки усилията на прокуратурата, Гристине отрече всички обвинения. Тя успя да постигне споразумение със съда, признавайки само за някои дребни свои прегрешения, и така получи само половин година затвор и 5 години наблюдение – вид ограничителен режим в Америка. Опитите властите от Острова да я съди съд на Нейно величество, защото тя е поданик на короната, не успяха. Властите в Америка отсякоха, че тя има зелена карта и тъй като се явява многодетна майка, екстрадирането й е невъзможно. 

Кръстницата на мафията
Оказва се, че освен Кръстник, мафията на ботуша си има и Кръстница. Рафаела Д'Алтерио от 2006 г. е вдовица на боса Никола Пианезе. Дамата е сочена за шеф на една от десетките банди на Камората в региона около Неапол, а именно Пианезе - Д'Алтерио. Ръководената от нея банда е известна с въоръжени грабежи, наркотрафик и рекет. Неофициално се говори, че тя е виновна за близо 4 000 поръчкови убийства.

Историята й не е дълга. В началото на новото хилядолетие начело на клана е съпругът й Никола, който обаче влиза в затвора. Тогава конкурентният клан Де Роса опитва да изземе наркотиците и рекета и така започва дълга война, чиято първа жертва е точно самият Никола. Той е убит дни след излизането му на свобода. Така бандата се поема от Рафаела Д'Алтерио, която преди години бе арестувана при голяма акция на италианската полиция. 

Джуди Моран
Тя изглежда като всеки обикновен пенсионер – напълно безвредна. Но тя е глава на известния австралийски клан Моран. Това е една от най-влиятелните групи от наркотрафиканти на този континент. В допълнение към продажбата на незаконни наркотици, бандата е участвала в редица други тежки престъпления.

Подобно на много други жени, мафиоти, Джуди еполучила най-високия пост в бандата по наследство, първо заради това, че е била омъжена за един от най-изявените членове на групата, Лесли Коул. А след смъртта му, тя сключва брак с лидера на мафията, Луис Моран.

След смъртта му, тя логично поема бизнеса. Това си има и своята жестока цена, защото синовете на Джуди в последствие биват убити, защото са попаднали под кръстосан огън. През 2009 г. Тя е заловена и осъдена на 26 години затвор.

Сандра Авила Белтран
Тя е ръководител на мексикански наркокартел. В тъмните среди е известна с прякора си The Queen of the Pacific или Тихоокеанската кралица. Сандра Белтран се оказа изключително умен и хитър престъпник, който не оставя доказателства. Тя е била женена два пъти и двата пъти за пенсиониран полицай..

За дейността й се разбра преди пет години, когато бе отвлечено детето й и поискан откуп за живота му от 5 милиона щатски долара. Случаят се оказва тежък за нейните плещи и тя се обръща за помощ към полицията, но в един момент униформените започват да си задават въпроса, как на на такава незначителна домакиня ще й се отправя подобно искане? Така случаят започва да се разплита и през 2009 тя вече е екстрадирана в САЩ и изправена пред Темида.