Актрисата на всички времена Стоянка Мутафова навършва 92 години. Примата на българската сатира, дори на рождения си ден беше на сцената.

Стоянка Мутафова, или както всички нейни по-млади колеги в Сатиричния театър шеговито я наричат "Кака" твърди, че вече е на възраст, недостатъчна за всичко, което човек си пожелава. "Мечтите човек трябва да си пази. Всеки има мечти, но не трябва да ги разнасяш насам-натам. Но наистина времето ми, което изживях, беше малко за мечтите, които имах", сподели Мутафова пред ТВ7.

Въпреки грипът, който не я е подминал и тази празнична вечер ще е белязана от светлината на театралните прожектори. Постановката е "Столетие мое".

"Как ще изляза и как ще бъде, не знам. Може би когато стъпя там на сцената ще забравя, че не ми е добре, но сега в този момент предпочитам да съм си вкъщи в леглото", добави великата актриса. Физическото неразположение е временно и човек се справя с него по-лесно, но трудния характер е друго нещо. С това няма как да се пребориш лесно, разказва актрисата.

"В реалния живот съм една вечно недоволна жена. Нищо не може да ме зарадва и аз се чудя как хората могат да се радват на толкова много неща и да се усмихват непрекъснато. Това са глупости. В живота нито съм усмихната, нито ухилена. Дори и когато трябва да бъда много щастлива, мен ме е страх да не ми се случи нещо лошо. Малко съм фаталистка в лоша насока", добави Мутафова, която за пореден път изпълни залата на Сатиричния театър със своята харизма и несломима енергия.