Преди да бъде оповестена новината за смъртта на 22-годишната Боби Кристина Браун, баща й Боби Браун е прекарал целия ден в разговори с роднините. Той започнал да върти телефоните малко след смъртта на дъщеря си, съобщава източник на „Пийпъл”.„Той държи нещата повече, отколкото си представяте. Знаеше, че това ще се случи. Разбира се, той беше много емоционален, но в същото време знае, че Криси сега е на по-добро място”, казва източникът. 

„Той намира утеха във факта, че тя сега е с майка си и няма да има повече тъга или болка. Тя е в покой. Той го знае и това го утешава”, допълва той.

Соул певецът пристигнал спешно в Атланта от Калифорния, скоро след като стана баща за пети път. Боби Кристина е първата му дъщеря от брака с легендарната певица Уитни Хюстън. След смъртта й той и Пат Хюстън – съпруга на брата на Уитни, станаха попечители на Боби Кристина. Тяхно е било решението да бъдат изключени медицинските апарати, поддържащи живота на младото момиче от шест месеца насам, съобщава tmz.com.

В същото време стана ясно, че започва разследване дали смъртта на Боби Кристина е убийство. Както БЛИЦ съобщи, девойката беше намерена припаднала във ваната в дома си от приятеля си Ник Гордън и още един мъж. Според някои информации, по тялото й е имало синини и наранявания. Появиха се твърдения, че Гордън често биел половинката си. Заради тях и заради факта, че той излъгал полицията за някои подробности около инцидента във ваната, срещу него започна разследване. Дни преди смъртта на Боби Кристина нейна близка приятелка даде показания срещу Гордън по този случай. 

През март Ник Гордън даде много емоционално интервю за „Шоуто на д-р Фил”, в което заяви: „Не мога да изгубя Криси. Просто не мога”. Тогава той обеща, че ще влезе в клиника за лечението на наркозависимости, а през април адвокатът му обяви, че я е напуснал.

През юни още едно обвинение влезе в досието на Гордън. Твърди се, че той е откраднал над 11 000 долара от сметките на Боби Кристина докато тя е била в кома. Парите са от наследството й от Уитни Хюстън. Гордън е отгледан от именитата певица като свое дете, но никога не е бил осиновен официално. Въпреки това всички го чувствали като част от семейството и когато започнала връзката му с Боби Кристина, семейство Хюстън били твърдо против нея.