Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел спечели второто си състезание за сезона във Формула 1 и първа в кариерата си победа на пистата „Хунгароринг“. Пилотът триумфира в Гран При на Унгария, след като направи много добър старт и излезе начело още на старта. Германецът се изстреля от третата позиция и оглави колоната.
 
Състезанието протече изключително драматично и беше белязано от катастрофи, спукани гуми, разпадало се предно крило на Нико Хюлкенберг по време на движение и излизане на кола за сигурност. Всички тези драми доведоха до изключително подреждане на подиума – второ място за Данийл Квят от Ред Бул и трета позиция за съотборника му Даниел Рикардо. За руснака това е първи подиум в кариерата му във Формула 1.
 
Световният шампион Люис Хамилтън, който доминираше в свободните тренировки и квалификацията преди състезанието, загуби изключително важни позиции още в началото след инцидент със съотборника си Нико Розберг. В края пък се наложи смяна на предницата на болида му, но въпреки това се пребори за шестата позиция. Розберг пък спука гума в последните обиколки след сблъсък с Даниел Рикардо и това коства място в челото на германеца и той завърши осми.
 
Кими Райконен се движеше втори през голяма част от надпреварата, но след това получи повреда в горивната система и при едно посещение в бокса болидът му угасна и не можа да запали.