Преди 75 години не е било лесно да ходиш на срещи. Имало е правила. Особено ако си жена. Списание "Парейд" откри в архивите си един любопитен наръчник, съветващ момичетата как трябва да се държат, когато излизат с мъж. Кой знае защо, алкохолът заема особено място в предупрежденията. Какво се е променило оттогава до днес? Освен че хората са били по-добре облечени, мъжете все така излизат, за да получават удоволствие, а от жените се очаква да не им пречат в това. Ето и ретро съветите, които са получавали в тази насока, цитирани от "Обекти".

ПЪРВО ПРАВИЛО: Недей да водиш съмнителни разговори с други мъже. Последната капка е да припаднеш от твърде много алкохол. Вероятно човекът, с когото си излязла, никога повече няма да ти се обади!

ВТОРО ПРАВИЛО: Не пий твърде много, тъй като мъжът очаква от теб да запазиш достойнството си през цялата вечер. Алкохолът може да кара някои момичета да се мислят за интересни, но повечето оглупяват.

ТРЕТО ПРАВИЛО: Не говори за дрехи и не се опитвай да опишеш новата си рокля на мъжа. Прави му комплименти и му достави удоволствие, като говориш за нещата, за които той иска да говори.

ЧЕТВЪРТО ПРАВИЛО: Не се дръж фамилиарно с келнера, като му разказваш колко си се забавлявала с някой друг по друго време. Мъжете заслужават и желаят твоето внимание.

ПЕТО ПРАВИЛО: Не се дръж фамилиарно с компаньона си, като го галиш пред хората. Всяка открита демонстрация на обич е проява на лош вкус и обикновено ще го притесни или унизи.

ШЕСТО ПРАВИЛО: Ако се нуждаеш от сутиен - носи такъв. Но не поправяй бельото си и внимавай чорапите ти да не се набръчкат. 

СЕДМО ПРАВИЛО: Лекомислените жени не се харесват на джентълмените. Не говори, докато танцуваш, защото когато един мъж танцува, той иска да прави само това.

ОСМО ПРАВИЛО: Мъжете не харесват момичета, които вземат кърпичката им и я омазват с червило. Оправяй грима си насаме, а не там, където той може да те види.

ДЕВЕТО ПРАВИЛО: Оправяй дрехите си в будоара, за да запазиш своята загадъчност. Бъди готова да тръгнеш веднага, щом приятелят ти пристигне. Не го карай да чака. Посрещни го с усмивка!

ДЕСЕТО ПРАВИЛО: Недей да седиш в странни пози и никога не изглеждай отегчена, дори да е така. Бъди нащрек и ако се налага да дъвчеш дъвка (за което не те съветваме), прави го тихо, със затворена уста.

ЕДИНАДЕСЕТО ПРАВИЛО: Не използвай огледалото на колата, за да си оправяш грима. Мъжът се нуждае от него, за да шофира, и много го дразни, когато трябва да го обръща, за да види какво става отзад.

ДВАНАДЕСЕТО ПРАВИЛО: Не бъди сантиментална и не го карай да казва неща, които не иска да казва, като биеш на чувства. Мъжете не обичат сълзите, особено на публично място.