Множество кандидати да участват в новия сезон на „Х фактор“ изпълниха дома на културата „Борис Христов“ по време на кастингите в Пловдив на 24 и 25 юли.

Една от приятните изненади, които градът поднесе, беше явяването на красивата и талантлива Нели Солакова. След завоюваните призове „Малка Мис Пловдив“, „Малка Мис България“ и „Малка Мис Свят“ и участието в шоуто Bailando, където показа талант и качества на млад артист, Нели решава да се изправи пред по-висока летва с явяването си в шоуто, което създава музикални звезди – „X фактор“. Освен конкурсите за красота, младата дама е печелила редица музикални съревнования, които ѝ вдъхват увереност, че може да бъде един от участниците в четвъртия сезон на шоуто.

Най-младият кандидат в Пловдив е на 16 години, а най-възрастният е на 60 години.

Специален гост на събитието бе звездата на трети сезон Невена Пейкова, която сподели емоцията на кандидатите за музикална кариера. „Кастингите на „Х фактор“ ми припомниха невероятните емоции от преживяването, наречено „Х фактор“! Тръпката, която шоуто носи, остава спомен за цял живот!“, сподели очарователната дама, която ще представи съвсем скоро и своя първи самостоятелен сингъл – „Избран“.

Към нея се присъедини и Йоан Баков – пловдивското откритие в момчешка банда 4U в третия сезон на шоуто.

На 27, 28 и 29 юли кастингите на шоуто ще се завърнат в столицата за три вълнуващи дни, изпълнени с музика и срещи с нови таланти. Всеки един от тях ще получи уникалната възможност да представи своите музикални умения и да се отправи към следващите предизвикателства, които водят до голямата сцена на „X фактор“.

Следете най-интересните новини на официалната фейсбук страница на предаването, както и любимите си моменти от „X фактор“ официалния канал във vbox7.com.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАСТИНГА

1. Кастингът ще се състои на 27, 28 и 29 юли от 09,00 ч. до 19,00ч. в НДК, София.

2. Всички кандидати трябва да носят със себе си документ за самоличност. В случай, че лицата са на възраст под 18 години, задължително трябва да бъдат придружени от родител или настойник.

3. Дори и да не са направили предварителна регистрация на официалния уеб сайт на шоуто, всички кандидати са добре дошли – екипът на „X фактор“ ще ги регистрира на място.

4. „X фактор“ е единственото шоу, в което могат да участват както солови изпълнители, така и дуети.

5. Няма горна възрастова граница за кандидатите.

6. Кандидатите трябва да имат подготвени две песни, като няма ограничения за стила – може да е поп, рок, джаз, опера, попфолк, хип-хоп, както и артистична импровизация между различни стилове.

7. По желание, кандидатите могат да носят и синбек към песните, които ще представят. В случай че не разполагат със синбек, могат да докажат своя музикален талант и само чрез акапелно изпълнение.