Някои от емблематичните изрази на Бойко Борисов, които той изрича от времето на неговия период като главен секретар на МВР, през кметуването му в София до втория премиерски мандат, вече са събрани в книга, която ще се появи на пазара следващата седмица, съобщиха от българско издателство.Книгата е озаглавена „Бойко Борисов. (В) ПЪРВО ЛИЦЕ” . От издателство Ludite смятат, че казаното от Бойко Борисов е исторически ценно, защото представя историята на България в конкретен период и един ден ще говори по-добре от учебниците за случилото се в българската политика в началото на ХХІ век. Да се пие от извора е най-добрият начин да се вникне в историята. 
Издателите препоръчват на кандидат-кметове, депутати от управляващата коалиция и от опозицията, студенти по история, политолози, анализатори, журналисти, обикновени избиратели и всички любители на спонтанната неподправена мисъл да прочетат новата книга. 

Ето и част от влезлите в изданието крилати фрази:

„Всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни.”

„На малко прасе и нов началник никога не се радвам.” 

„За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан?”

„Моите лични слабости са много. Не можах да науча много неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по английски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам много. Е можеше да имам и малко повече коса... Или както казва Негово Величество: "Редки са ни керемидите, напича много по главата." 

„Ако бъда избран за кмет, за две години София ще заприлича на Мюнхен и Виена.”

„Думите отлитат, построеното остава.”

„Идвам, виждам и давам още пари!”

„Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.”

"Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотиха се по коридорите. Когато аз говорих имаше двама-трима души в залата. Отишъл съм аз, четем, стои цялото правителство, чакаме въпроси, дебат, а тях ги няма – ядат кюфтаци!"

„За да ме подберат и Тодор Живков, и царят, да ми се доверят, значи все някакви качества имам.”