Диляна Попова и на 32 изглежда като на 20. Актрисата и модел продължава да демонстрира убийствена фигура, въпреки годините, а тайната й е, че не яде месо, твърди HotArena.Брюнетката разкрива, че всичко е започнало случайно. Нейно гадже не се хранело с месо, но докато живеели заедно постепенно менютата им се уеднаквили. Накрая и тя започнала като него да не яде месо и така вече 12 години.

„В началото нямах намерение да ставам вегетарианка. Просто с времето открих, че така се чувствам по-добре без да ям месо“, разкрива Диляна.

Тя споделя, че скоро след това й попаднала книга за храненето „4 кръвни групи, 4 начина на хранене“ от която научила много за своя хранителен режим. С кръвна група "А положителна" разбрала, че най-подходящи за нея са рибата и яйцата, и похапва предимно от тях.

В детските си години най-много обича да яде принцеси, а като ученичка в Плевен заимства кулинарни рецепти от приятелката си Рене, като тогава се научава да прави паста, салати, да приготвя риба и други кулинарни изкушения. Сама признава, че е на периоди — понякога готви, понякога — не толкова често.

Със сина си Борил от няколко седмици се хранят заедно–малкия вече може да похапва и други храни, но главно под формата на пюрета. Решила е, че ще му дава и месо, тъй като е момче, а и смята, че вегетарианството е форма на личен избор.

Що се отнася до нея, хранителния й режим включва две хранения на ден. Сутрин заедно със сина си задължително похапват овесени ядки с банан или друг плод и мляко, следобед похапва към 17 — 18 часа. Сама признава, че когато приключи със задачите си става около 22 часа, а късното хранене не й понася особено добре.

Менюто й включва риба, салата и омлет. Често слага и зеленчуци в него, преди да го затвори на огъня. „Режа домати, рукола, слагам и зехтин. И става омлет със салата“ смее се Диляна по този повод.

По отношение на суперхраните е настроена позитивно, но и предпазливо. След консултация с педиатър е решила да захранва себе си и Борил предимно с родни храни.

„Не мисля, че организмът ни е адаптиран да усвоява толкова лесно непознати храни като чия“ споделя тя. Затова и ги консумира умерено в кухнята си, като се старае да не прекалява.