Сигурността на британския принц Уилям е под сериозна заплаха, предупреждават медиите на Острова.

Британският престолонаследник Уилям започна работа като пилот на хеликоптер линейка в Кеймбридж. Според "Мейл он сънди" всяко движение на херцогът лесно може да се проследи с помощта на популярното мобилно приложение "Flaytradar24". Това превръща принц Уилям в лесна мишена за терористи, предупредиха експерти.

В днешния си брой вестникът показва доказателство за ефективността на приложението за "шпионаж" на внука на кралица Елизабет II, който може да бъде засечен със система, струваща само няколко долара.

"Терорист, въоръжен с гранатомет, или ракета земя-въздух или дори много по-просто оръжие, може лесно да свали Уилям, който обикновено лети на 457 метра височина с 240 км/ч.", пише вестникът.

Изданието цитира няколко експерти, които изцяло споделят тези притеснения. Нито Бъкингамският дворец, нито службата, която отговаря за защитата на кралското семейство, пожелаха да коментират информацията.

Принц Уилям започна курс за пилоти през септември 2014 г. и го завърши тази пролет. Миналата година той се оттегли от Кралските военновъздушни сили, за да пилотира хеликоптер за спешна помощ. Заплатата си Уилям ще дарява за благотворителност.