Заместник-кметът на Видин Добромир Дилов се удари по време на дрифт шампионата във Враца, съобщи tribali.info. По време на втората си квалификационна обиколка той не успя да премине през препятствията и се удари в подредените на пистата гуми. За щастие това се случи с неголяма скорост и всичко се размина само с емоцията за публиката.

Безспорната звезда на деня е 14-годишната Кристалина Стефанова, която участваше извън програмата, но показа невероятно каране, заради което получи аплодисментите на зрителите.

В събота бе първият ден на националния дрифт шампионат, който се провежда на картинг пистата във Враца. За първи път в града са пристигнали най-добрите състезатели в този спорт, които утре трябва да се състезават един срещу друг в директни елиминации.

Днес в 10.00 часа започнаха тренировките, а от 12.00 часа ще тръгнат зрелищните карания по два автомобила едновременно на пистата. Организаторите са предвидили и изненада за зрителите. Тези от тях, които съберат кураж, ще бъдат качени в спортните автомобили и ще участват в реален дрифт с шампионите на България.