Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 30-годишния Васил Д., който в нощта срещу четвъртък уби новородената си дъщеря. Васил е арестуван минути след като съпругата му Силвия е приета в ломската болница след раждането с тежък кръвоизлив, съобщава "Конкурент".Първоначално той бе задържан за 24 часа, но от окръжна прокуратура поискаха 72-часова мярка. Предстои съдът да реши дали Васил ще остане постоянно в ареста. Той е обвинен в предумишлено убийство. Случаят потресе хората в село Игнатово, а лекарите в ломската болница заявиха, че толкова тежък случай на погубване на новородено не са имали.

„Имало е при нас два-три подобно случая, но такова нещо никога – да изхвърлят бебето във външна тоалетна. Ако при раждането не са се получили усложнения , вероятно никога нямаше да разберем, че тази жена е родила, а после са убили момиченцето”, каза директорът на болницата в Лом д-р Самков.

Васил може да влезе в затвора за 10 години, а жена му – Силвия най-вероятно ще бъде изправена пред съда за подбудителство. В момента тя все още се възстановява под грижите на гинеколозите в Лом.

В нощта срещу четвъртък в дома си в село Игнатово Силвия родила момиченце. Според показанията на мъжа й, тя го накарала да хвърли малката в тоалетната.

Раждането обаче не протекло нормално и рано сутринта на 23 юли жената пристигнала в ломската болница. Лекарите веднага разбрали, че е родила и започнали да я разпитват за бебето. Тя отговаряла несвързано и заради това е подаден сигнал на 112.

Полицията незабавно се заела да разплита историята и така се установило, че Силвия е родила момиченце, което заедно с мъжа си Васил са убили. При оглед в дома им са открити следи от престъплението – кървави черги и кърпи. Пред полицаите Силвия обяснила, че не е знаела , че е бременна, не е раждала, а била направила спонтанен аборт.

Васил и тя имат две по-големи деца, които живеят при майката на мъжа в друго село. Социалните също се занимават със случая. Възможно е двете деца да бъдат отнети от Васил и Силвия.