Един от известните български оператори Григор Кумитски загина край Варна. Той се е удавил, докато се опитвал да спаси момиче, завлечено от морето. Драмата се е разиграла край Варна.

Мисията му била успешна, защото девойката е спасена. За съжаление обаче Григор не е успял да излезе от бурното море.

36-годишният Гришо е снимал филма "Чужденецът" на Ники Илиев. Участвал е в заснемането на клиповете на известни български изпълнители. Роден е в София на 21 март 1979 година.

Внезапно почина операторът на сериалите "Фамилията" и "Революция Z" Григор Кумитски,съобщи във Фейсбук Ники Илиев. "Сбогом, Гриша. Много ни липваш, приятелю. Ще останеш винаги в сърцата ни", написа режисьорът.

"Не зная как се изпращат съобщения на небето, за това се извинявам на всички, които ще се възмутят, че пиша тук.

Пиша ти, за да ти кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ! Благодаря, че избра точно мен да бъда майка на сина ти, благодаря, че ме научи на всичко, което зная и че ме направи такава каквато съм. Зная, че най-голямата ти мечта е аз и Матю да бъдем щастливи и сега искам да ти обещая, че ще направя всичко, това да е така. Ще го водя на летището с часове да гледаме самолетите, ще отговарям на три въпроса всяка вечер плюс приказка за Буба Лази, ще го мия в морето, когато е целият в сладолед, ще му покажа големият свят плюс няколко планети, но единственото нещо, което няма да направя е да позволя да те забрави. Незная друго дете да обича толкова баща си. Вашата връзка е феномен за мен. Сега ти ми обещай нещо! Обещай ми да му сбъдваш поне по едно желание на ден и винаги да го пазиш!

Липсваш ни, тате!", написа и партньорката на Кумитски Миглена Димова.

Кумитски завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност „Филмово и телевизионно операторство“. Оператор е на филмите "Чужденецът" (2012), „Стоичков“ (2012), „Живи легенди“ (2014), както и на сериалите „Фамилията", „Кантора Митрани“, "Домашен арест", "Забранена любов" и "Революция Z". През 2012 година печели наградата на професионалната гилдия на фестивала "Медиамикс" - "Златна корона" за най-добър оператор от сериала "Кантора Митрани". 2014г. на филмовият фестивал в Монако взима приза за най-добър оператор с филма "Живи легенди"

"Беше талантлив пич, скърбим за неговата загуба", заявиха близки приятели на Григор пред наш репортер.

Повечето от тях вече сложиха черни ленти на стените си в социалните мрежи.