Женен благородник, който е отговарял за спазването на стандартите в Камарата на лордовете, е обвинен, че е смъркал кокаин в компанията на две проститутки, които таксували по 200 британски лири на нощ. Въпросното 45-минутното видео е попаднало на разположение на вестника Sun on Sunday, който твърди, че мъжът на записа е 69-годишният барон Джон Сюъл – заместник-председател на Камарата на лордовете.Изданието твърди още, че баронът се е съблякъл чисто гол, за да участва в секс оргията в апартамента си в Лондон, по време на която той нарича азиатки „к*рви” и обръща снимка на жена си с лицето надолу.

Според информацията, бившият съюзник на експремиера Тони Блеър казва още на видеото: „Искам просто да ме развратите”.

Часове след публикуването на материала на страницата на Sun, незнаен автор е коригирал страницата на Сеуел в Wikipedia и сега в нея може да се прочете: „Той обича крикета, голфа, четенето на книги, разходките в планината, кокаина и готварството”. 

На кадър от клипа политикът държи банкнота от 5 лири, с която смърка кокаин от маса. Въпросното секс парти се е състояло миналата седмица. Той също е бил заснет да признава на една от проститутките, че поведението е „отвратително”.

Обвиненията в разврат се появиха срещу Сюъл, след като преди няколко дни той обяви нови правила за изключване от Камарата за лошо поведение. 

От клипа също става ясно, че благородникът е изсмъркал три линии кокаин за по-малко от час. Също така той подканва азиатска проститутка да се присъедини: като казва: „Те изглеждат някак си невинни, но ти си знаеш, че те са к*рви. Това е много хубава комбинация, нали?”.