Решението на БСП за сваляне на политическото доверие от хората на АБВ е израз на логиката и е по-тежката мярка, отколкото изключване от партията. Това каза в "Нека говорят" по bTV Илияна Йотова, евродепутат. Тя заяви, че изборите ще покажат кой губи повече – БСП или АБВ.
„Няма как на едно място да бъдем и хора, които работят за листата, която ще води Сергей Станишев и едновременно с това тези, които ще води Ивайло Калфин”.

Илияна Йотова определи като цинична критиката на Румен Петков към БСП, че партията е в тежка зависимост и в силна прегръдка с Делян Пеевски.

„Но, тъй като много хора в момента казват: дайте да затворим страницата, докато не минат европейските избори, след това ще видим кой кого е в БСП, какво е правил през годините, доколко и как е защитавал интересите на партията. Искам да припомня, че Румен Петков беше един от хората, който най-много държеше коалиционната политика на БСП да бъде обвързана с ДПС. Така че с днешна дата да се подхвърлят такива упреци, те по-скоро имат популистки аргументи, но нямат съдържателни”, каза още Илияна Йотова.