Проблеми със зъбите мъчат от известно време Лазар Колев, който излежава доживотната си присъда без право на замяна в затвора, научи "България Днес".
Преди година той бе признат окончателно за виновен от всички съдебни инстанции по обвинения в изнасилване и убийство на Росица Белнейска, както и изнасилване, блудство и убийство на Христина Белнейска през 2004 г. Съдът постанови Колев да плати и 200 000 лева кръвнина на родителите на двете момичета.
Единственият осъден за жестокото убийство на сестрите Белнейски през 2004 г. изтърпява наказанието си в затвора в Пазарджик. Той обаче не се доверявал на стоматоголога в пандиза. Той пожелал външен зъболекар да го лекува и управата на затвора разрешила достъп до пациента. Стоматологът вече два пъти е посещавал Колев в затвора и е извършил необходимите манипулации на зъбите му. Според запознати осъденият на затвор доживот щял да седне на стоматологичния стол поне още 2-3 пъти най-много. От затворническата управа се надявали, че след тези манипулации проблемите на Колев със зъбите ще бъдат решени. За пломбите и лечението им плащало семейството на осъдения, твърдят запознати пред "България Днес". По думите им зад решетките убиецът на сестрите Белнейски бил кротък. Не се проявявал нито с нещо хубаво, нито с нещо лошо. Изтърпявал си наказанието и спазвал задължителния за изпълнение от него график. Времето му през деня било строго разпределено. То е запълнено с работа с инспектора по групова дейност, разходки на откритои, гледане на телевизия и четене на книги. Правени са му и задължителни медицински прегледи въпреки че Колев нямал здравословни оплаквания освен мъките със зъбите. Той не работи в затвора, защото нямало подходяща дейност, която може да упражнява.
Според запознати майката на Колев пък изпаднала в дълбока депресия, след като синът й получи възможно най-тежкото наказание, предвидено от закона. Марияна Тодорова ограничила контактите си с външия свят. Тя допускала до себе си само неколцина стари приятели и не престава да повтаря пред тях, че синът й е натопен за двойното убийство. Самият Колев обяви преди време, че е несправедливо наказан по делото за зверското убийство на сестрите Белнейски и ще търси правата си в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Жалбата му бе подгответна от известният адвокат Михаил Екимджиев.
Разследването на бруталното двойно убийство бе изпълнено с противоречия и неясноти от самото му начало през януари 2006 г. Тогава стана ясно, че местните полицаи са изпотъпкали местопрестъплението край Пазарджик още в първите часове след намирането на труповете. Непрофесионалното поведение на ченгетата продължи да се проявява и след това с решението да бъде взет биологичен материал от телата на момичетата, чак след като са измити. Това естествено предопредели и обезкуражаващите отговори от лабораториите в Англия и САЩ, които не успяха да изградят пълен ДНК профил на убиеца. Впоследствие направен в чужбина ДНК-анализ доказа, че профилът на Колев е съвпаднал с този на материала, иззет от ноктите на жертвите.