Българската звезда в тениса Григор Димитров и бившата номер едно при жените Мария Шарапова вече не са заедно! Това официално обяви родният тенисист, след като вчера се появиха информации за раздялата им в ESPN. 

"Пътищата ни с Мария се разделиха. Преживяхме прекрасни моменти заедно. Пожелавам ѝ много щастие и успех в живота и в тениса. Сега съм концентриран изцяло в играта си и съм сигурен, че резултатите скоро ще се видят", сподели Григор пред TennisKafe.com.

Двамата изкараха заедно близо три години. Напоследък обаче все по-рядко бяха засичани заедно, а след Уимбълдън прекараха ваканциите си дори на различни континенти. Това породи и информациите за раздялата им, които в крайна сметка се оказаха верни. 

"Знам, че феновете следят всяка моя стъпка и че личният живот в нашият свят е относително понятие. За мен това е лятото на новото начало", сподели още най-добрият български тенисист. 

Сега той продължава подготовката си в САЩ за предстоящия сезон на твърди кортове, както и за последния за годината турнир от Големия шлем - US Open.