Разочарован съм от пръдли, от трътки. Работила в швейцарския нощен клуб, продавала се, оженила се за чужденеца и иска да е великата дама. Но ги търпя. Не искам обаче да им казвам какво мисля, просто им го показвам – с изречение, интонация, нюанс. Така светският лъв Евгени Минчев коментира във „Всяка неделя“ някои „извадки“ от родния хайлайф.
На въпрос какви „миризми“ се разнасят от елита ни, Евгени Минчев каза: „Долавям миризми на несигурност. Мирише на восък и на лайно. А обяснението е – че хората не са на подходящото място. Сложил си сако на лъв, а отдолу си пингвин“.

След дни на книжния пазар ще излезе първият скандален еротичен роман на Евгени Минчев роман „Вивиен“. „Не знам къде е границата между еротиката и скандалното. Мислил съм обаче върху това. Не бих искал да скандализирам до крайност читателите си. Затова кръстих книгата си „самолетно четиво“, коментира авторът.

Той коментира и днешната дата 2 февруари, която от години се свързва с гей обществеността у нас. „Не намирам връзка между Сретение Господне и хомосексуалния празник. Истинският празник е рожденият ден на Оскар Уайлд 28 септември“, бе коментарът на Минчев.

Запитан как гледа на дебата за криминализиране на хомосексуализма, светският хроникьор отговори: „Предлагам дебат за криминализиране на хората с чип и тъп нос, на пълните и слабите хора, на мургавите и светлите. Елитът не е по-различен от останалите хора в това отношение. Живях изключително добре при „левите“ – комунистите. Не съм усетил нещо, което да ме дискриминира като предполагаем гей или провинциалист. Но при днешните „десни“ понякога изпитвам усещане за нестабилност и несигурност“, коментира Минчев.

Възмущението му бе от факта, че се показват „кирливите ризи“ на хората от развлекателния бранш, например. „Показват кой не си бил платил данъците, кой колко хонорари получавал. Но аз вярвам, че и при леви, и при десни, когато човек работи и е коректен с данъчните служби, той е добре“.

Вторият роман, който подготвя Минчев, носи заглавието „Леви – десни“. В сюжета са вкарани в тънка интрига стилисти, пластичен хирург, персонажи от родния хайлайф. „Аз не продавам фалш. Като погледнеш – и хлябът ни е фалшив – пълен с Е-та и какви ли не химии, но го ядем, какво да правим“, коментира авторът.