Каналът "Кинематограф" на YouTube вече разполага с филма "Ботев е идиот". Той бе публикуван за безплатно гледане в сайта за видеосподеляне.

Режисьор и продуцент на късометражния филм е Деян Барарев.

Филмът, който излезе миналата година, предизвика остра дискусия след своята премиера. Националистически формации и фенове на футболния отбор "Ботев" (Пловдив) се обявиха против него и алармираха, че е поругано името на Христо Ботев. По-късно лентата бе преименувана на "В час с Ботев".

Много зрители коментират впечатленията си от филма на страницата на "Ботев е идиот" в "Кинематограф". "Хубав сюжет, грабва и заинтригува с "ябълката на раздора", както и е повод за безкрайни дебати след това. Все пак нали това е идеята на киното да представи реалността такава каквaто е и да накара хората да се замислят?", пише младеж, който е изгледал видеото. "Идеята на клипчето не е подигравка нито с Ботев нито с България", пише друг привърженик на лентата. Други пък са по-скептични от видяното и пишат: "Съжалявам ама на мен това не ми харесва според мен това е една подигравка със самия Ботев ,той не заслужава такова отношение ...".

"Ботев е идиот" печели специалната награда на младежкото жури на фестивала "Festival de Courts Métrages de la Côte Bleue".