Окръжната прокуратура в Силистра образува днес досъдебно производство за въоръжен грабеж в големи размери.

Сутринта в 7.30 часа двама неизвестни мъже са причакали пред обменно бюро до автогарата в град Дулово работещия там 46-годишен служител С.М., който пренасял в торба сумата от 120 000 лева. Нападателите, маскирани и въоръжени с газов пистолет, проследили с автомобил пътя на служителя от казиното в Дулово, където се съхранявали парите за работата на обменното бюро, до работното му място.

От записите на камерите в района на престъплението, които са иззети, е установена и фактическата обстановка, информират от прокуратурата. По заповед на единия от нападателите служителят в бюрото е хвърлил торбата с парите на земята, другият е произвел два изстрела с газов пистолет пред очите на десетки очевидци в центъра на Дулово. След това извършителите са се оттеглили от мястото на престъплението с автомобил.

Ограбеният сам е подал сигнал за въоръжения грабеж на телефон 112. Установено до момента е, че автомобилът, с който се придвижвали нападателите е откраднат преди месец в Шумен.

Води се разследване на въоръжения грабеж. Извършва се оглед на местопроизшествие, иззети са гилзите от изстрелите, разпитват се пострадалият и множество очевидци на престъплението. Предприети са действия за издирване на извършителите.