Лидерът на БСП дойде в местността Шерба край село Гроздево, община Долни Чифлик въпреки тежките зимни условия, за да почете заедно със социалистите в този край паметта на загиналите четирима партизани от четата "Народна дума" преди 71 години. Те са избити точно на втори февруари 1943 година от въоръжени до зъби 200 полицаи и жандармеристи, съобщава "Стандарт".
"Няма какво повече да коментирам за АБВ. Но ще кажа виц.", заяви Станишев в отговор на въпроси по наболялата тема и разказа:

Един фен на БСП се изправил да протестира срещу централата АБВ с бял лист.
- Защо с бял лист? Нищо не пише?, попитали го останалите.
- Нищо не пише, защото всичко е ясно, отсякъл протестиращият.


"Да не допуснем ГЕРБ да се върне във властта - това е национална отговорност на БСП", заяви лидерът й пред събраното множество. Той посочи, че точно БСП се е противопоставила на отровния модел на плечкосване за последните 4 години, когато е управлявала ГЕРБ. "Винаги съм знаел, че освобождаването от тази балканска диктатура на Борисов и Цветанов няма да е лесна, но се оказа наистина трудно. Тухла по тухла възстановяваме държавата. Пред следващите месеци правителството ще предложи за приемане антимонополистките закони, за да има нормална конкуренцията и държавата да почва да отлепва", каза Станишев.

В настоящата година БСП трябва да бъде първа политическа сила на европейските избори, което е не важно само за България, но и за европейския парламент и това ще обърне посоката на Европа в ляво, както и нейната социална и демократична политика, посочи още той.

"Според последното проучване, колкото и да е прогнозно, в страните-членки на ЕС се оказва, че ще има почти паритет между ПЕС и ЕНП в Европейския парламент - тоест 218 на 214 депутати. Сега разпределението е 270 за ЕНП и 190 за социалистите", припомни лидерът на ПЕС.