Синът на соцлегендата Владимир Висоцки - Никита е бил откаран по спешност в болница в Москва. Според Lifenews.ru 50-годишният мъж е с тежко алкохолно отравяне. Запис от охранителната камера от входа на блока, в който влязъл Никита минути преди да припадне, показва, че той действително е много пиян и едва успява да си отключи вратата.След известно време (пак от записа на камерата) се вижда, че пристига линейка, а лекар и санитар подкрепят клатушкащия се Никита. Бърза помощ е извикана от хора, живеещи на четвъртия етаж на входа, пред чиято врата бил паднал мъжът.

"Опитахме се да го вдигнем, той отначало не реагираше. След това направи опит да стане, но се олюля, падна и си удари главата. Притеснихме се и извикахме линейка. Лицето му ни се стори познато, но чак когато дойдоха спешните медиции провериха документите му, стана ясно, че това е Никита Владимирович Висоцки", разказват жителите на блока. 

Пострадалият е откаран в една от московските болници и е настанен в реанимация. Предвид тежкото алкохолно отравяне му е назначена интензивна терапия.

Изданието посочва, че Никита Висоцки живее в Москва на друг адрес, а самият актьор не е успял да обясни на лекарите какво прави в този вход. 

Роденият през 1964 г. Никита Висоцки е вторият син на певеца-легенда Владимир Висоцки от брака му с Людмила Абрамова. Висоцки и Людмила имат още един син, Аркадий, роден през 1962 г.