Министърът на образованието Тодор Танев каза, че няма да напусне поста си, ако Реформаторският блок оттегли подкрепата си от правителството при евентуален провал на съдебната реформа.

„Не съм политическо лице, аз съм административно лице и искам да си свърша началото на реформите, за да бъдат необратими назад и следващите, които идват след мен, да градят върху това, което правя“, коментира министърът, цитиран от DarikNews.bg.

„Желая да остана заради това, че водя политика, която е на РБ, която е приета с доста преговори, когато се пишеше управленската програма на правителството. Реформите в толкова сложна и голяма система, като образователна, която е насочена към много далечното бъдеще, за разлика от други области, става за десетилетие или поне за години“, допълни той. 

Министърът на правосъдието Христо Иванов на свой ред отказа всякакви коментари за продължаващите консултации относно съдебната реформа. Той не коментира дали е подвел премиера Бойко Борисов.

„Дали съм го подвел, или не, всичко това ще стане ясно в петък, когато ще бъде гласуването, или няма да бъде. Няма да коментирам нищо друго“, допълни правосъдният министър.