Преди дни пуснах управителя на Фонда за научни изследвания Николай Христов за национално издирване, защото с дни не идваше на работа и не си вдигаше телефона. Това обяви шефът на Фонд научни изследвания Венелин Енчев.„Арестуваният за убийство управител на фонда Николай Христов ще бъде уволнен от министър Танев. Такава е процедурата. След това ще се избира негов заместник. Управителят на фонда се назначава от министъра. Надявам се да има консултации и да се намери човек, с когото можем да работим, за да не стане както досега се назначават хора, които, за съжаление, попадат в такива неприятни ситуации”, добави Енчев. 

„От журналисти научих, че при случката има убит човек и т.н. И до мен стигна информация, че първоначално се е говорело за притежание на незаконно оръжие, но сега вече нещата излязоха на светло и се разбра какво е станало”, сподели още проф. Енчев и добави, че няма информация за жертвата.

„Танев сега трябва да издаде заповед за неговото уволнение. Това е записано в правилника за работата във фонда. Христов трябва да бъде освободен и да се задвижи процедурата по нов избор. Нямам представа защо се е стигнало до такъв развой и дали случката има нещо общо с работата на Христов във фонда или е битов инцидент. Нямам информация за жертвата, за да коментирам каквото и да било”, разказа още той.