В предаването „Съдебен спор“ по Нова телевизия се разигра поредната семейна драма, достойна за сапунен сериал. Майката на 3-годишно момче Геновева Петрова трябваше от ДНК тест да разбере кой е бащата на детето. Предполагаемият „виновник“ Иван Петров отрича бащинство. Пред да стане ясен резултатът, обаче, беше излъчен материал със срещата на Геновева с майка й Петранка Симеонова, която беше покъртителна.
Възрастната жена упрекна дъщеря си, която отиде при нея с детето на ръце, в леко поведение, безотговорност и мързел. Според нея, коренът на злото се крие в детството на Геновева. Петранка и съпругът й се развели, когато тя била на 4. Възпитанието на момичето било задача на свекървата, която ненавиждала Петранка. Освен това покойната вече свекърва имала леко поведение и никога не е ходила на работа. Тя настройвала децата срещу майка им и ги лъгала за нея.

„Пречупиха ги като еничарчета“, каза Петранка и се оплака, че децата дори мислели, че майка им ще ги отрови.

Майката директно обвини дъщеря си пред камерата: „Тя не е учена на труд и чака наготово да й се дават пари, но аз нямам такава възможност“. Намирала й няколко пъти работа, но дъщерята все намирала кусури. На всичкото отгоре пред колегите си тя говорила обидни неща за майка си.

„Глупости! Защо лъжеш, не те ли е срам“, възрази дъщерята. Майката обаче, не се спря. Освен че обичала да си пийва, дъщерята имала и леко поведение – въртяла по няколко мъже едновременно. Имало желаещ да се ожени за Геновева, но се отдръпнал заради паралелните й връзки с други мъже. „Защо толкова ме мразиш, че стигаш до лъжи?“, извика дъщеря й.

Драмата се заплете още повече, когато стана ясно, че Геновева е станала жертва на изнасилване. Това станало преди години. По информацията на майката, дъщеря й била пияна тогава и нищо чудно сама да е провокирала насилниците.

Версията на Геновева е друга. Тя била последвана до къщата си от двама мъже, които и разбили вратата и я насилили. И изведнъж стана ясно, че в същата къща живеел някакъв мъж, който уж само си търсил квартира, но избягал през балкона като чул врявата. Геновева неубедително заяви, че не е спала с въпросния мъж с турско име.

В крайна сметка жената обясни, че потърсила майка си, за да й помогне да отгледа детето си. В репортажа, обаче, възрастната жена я упрекна, че може да се грижи добре за момченцето си. Геновева пък й заяви, че не усещала присъствието й като майка и разбрала за нейното съществуване чак като тръгнала на училище.

Геновева, както и голяма част от присъстващите в студиото бяха потресени, когато разбраха, че Иван Петров не е биологичен баща на малкото момче. Преди това майката беше абсолютно сигурно. „Аз мисля, че това е невъзможно“, коментира тя като чу резултата. „Аз не мога да повярвам“, каза тя с наведена глава.

Иван, който е живял в последните години с Геновева, призна, че малка част от него се е надявала все пак детето да е негово. Той изрази готовност да продължи контактите си с детето, тъй като все пак то е свикнало с него. „Просто не е честно 3 години да тормози мен и майка ми и да казва, че това дете е от мен“, каза той.

„Аз не съм перманентно пияна. Не си лягам с всеки срещнат, та да ме оплюват така“, оправда се Геновева и продължи да твърди, че не му е изневерила.