Американският милиардер и кандидат-президент Доналд Тръмп не спира да скандализира сънародниците си. Той публично нарече „смотаняк" сенатора Линдзи Греъм, който също е кандидат от Републиканската партия.Какъв смотаняк, ама какъв смотаняк е този Линдзи Греъм! Между другото, той е пълна нула по рейтинг, пълна нула", каза Тръмп.По думите му преди няколко години Греъм му се обадил по телефона с молба да му помогне с връзки в телевизия "Фокс нюз" и с дарения за кампанията.

"И знаете ли, тогава си казах, какъв е тоя тип, някакъв просяк", заяви Тръмп на митинга в Блъфтън, Южна Каролина.

"Той ми даде телефонния си номер и аз го записах. Не знам дали това е правилният номер, но пробвайте да му звъннете", добави Тръмп и прочете пред събралите се номер с вашингтонски код. По-късно изборният щаб на сенатора потвърди, че това е неговият номер.

Ден по-рано Греъм пък заяви за Тръмп, че може да се кандидатира за президент, но не може да бъде най-големият глупак на света.

Строителният предприемач Доналд Тръмп си навлече гнева на много американци с презрителната забележка към един от най-изявените републиканци Джон Маккейн, че не е никакъв герой от войната във Виетнам. Маккейн е бил ранен и заловен, след като самолетът му е бил свален, и е прекарал пет години в плен.