етат ли нашите деца, какъв е пътят за реализация на младия творец, има ли място за поезия в нашето време – това са малка част от пиперливите теми, които ще поднесе пред слушателите един от най-обичаните радиоводещи Снежана Георгиева.

В нощния блок на БНР - програма Хоризонт този четвъртък гост на популярната радио журналистка е председателят на Сдружение „Обединена младеж“ – младата поетеса Виктория Милчева, която през месец май получи две награди. Първата е за поезия и франкофония на Асоциацията за Европеиски срещи и Европоезия в Париж, Франция. Втората е V.I.P. MEDIA AWARDS 2015 за сайта " България без граници " в раздела за онлайн медии – той спечели отличието "Мост между българите в страната и чужбина".

Тази неделя със сутришното кафе "В неделя сутрин" в ефира на програма Хоризонт на БНР  Виктория Милчева,ще представи наградената от „Европейски срещи“ и „Европоезия“ във Франция творба -"Остани до мен". То е влюченхо в сборник с останалите отличени творци от цяла Европа. Актриса по образование Виктория Милчева пише от ранна възраст. Работила е в детското списание „Зорница за нашите деца“, управител е на сайта „България без граници“ и е зам. председател на дружество „Меридиани“ към Съюза на българските журналисти.

Виктория е носителка на още две поетични награди през 2007 от поетични конкурси в чужбивна. Потомка е на двама писатели – прадядо й поетът Иван Милчев освен великолепните си творби остана в историята на българската литература, като първия български писател от новото време поканен в Китай през 50-те години. Автор на книги за деца и възрастни. Той получи посмъртно награда от Архив Монтана за това, че е дарил на града от личната си библиотеката книги. Баба й – поетесата Крася Титянова има издадени десет книги, като детската й поема „Патилата на мишлетата“ е преведена на 4 езика. Носителка е на редица национални и международни поетични награди, а след месец заминава за Чикаго по покана на българската творческа общност и на американска културна институция. Тази година Краси Титянова получи „Златен ритон“ за десетата стихосбирка и поздравителен адрес от Министерството на културата.