Двете момчета, пребили жестоко 3-годишно дете в София, за което трябвало да се грижат, са снимали с телефони издевателствата.

Това съобщи БНР, като се позова на свои източници, близки до разследването.

В телефоните на Александър и Патрик са намерени клипове, които показват извършеното от тях. От тях става ясно, че 3-годишният Христо е измъчван дни наред.

Все още не е ясно защо двете 18-годишни момчета са извършили престъплението. При разпитите те не са обяснили мотивите си.

Все още няма яснота и за това, как точно майката – Невена, се е свързала с момчетата и е решила да ги наеме да гледат сина ѝ. Според едната от версиите, първо е била наета възрастна жена, която обаче се е разболяла и заради това се е стигнало до решението детенцето да бъде оставено на грижите на тийнейджърите. Другата версия е, че едното от момчетата е живяло повече от седмица при Невена и Христо и след това майката взема решение да го наеме.

Състоянието на жестоко пребитото 3-годишно момченце остава тежко, съобщиха от "Пирогов", където то е настанено за лечение в реанимация.

Детето бе докарано в болницата в кома, с тежки травми и с опасност за живота. То е било оперирано по спешност през нощта на 20-ти срещу 21 юли.