Клеветническата кампания срещу нас има за цел да не се състои изобщо съдебната реформа. От над 10 точки, записани в предизборната ни кампания за тази реформа, ние настояваме само за една - разделяне на ВСС на две колегии. Това заяви пред bTV съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. "На финалната права ни карат да се откажем и от единствената си точка", поясни той. По думите му предложенията на ДПС не носят реформа."Проблемът на съдебната система е, че има корупция, тоест парата играе, когато се решават дела. Тази корупция влие върху назначаването и на кадрите", добави Радан Кънев и поясни: "Вчера имахме много откровен разговор с Бойко Борисов и Лютви Местан."

"Ние се отказахме от много идеи и ги оставихме за следващи битки. Без истински промени ще направим поредната имитация на съдебна реформа за пред чужденците", разкри народният представител.

Според него предложенията за промяна в съдебната власт от страна на ДПС ще доведат до нулев, а дори и до отрицателен резултат. "С Лютви Местан говорихме за нуждата от съдебна реформа. Разговорът беше много съдържателен, но не е коректно да го пресъздавам", обяви той.

"Естествено, че бихме се отказали от общо управление с ГЕРБ, въпросът е в името на какво. Ако ДПС влезе в управлението, ние ще бъдем в опозиция", завърши Радан Кънев.