Британски депутат защити искането си да му бъдат признати транспортни разходи в размер на 9 пенса (около 25 стотинки) за кратко пътуване с кола, предаде Асошиейтед пpес.

Консерваторът Роб Уилсън призна, че подобна претенция може да изглежда странна, но добави, че разходите, свързани със служебни пътувания на малки разстояния, "се натрупват". Според него изминатото разстояние от 322 метра било "служебен ангажимент" в неговия избирателен район. Той направи още няколко подобни искания за компенсации за кратки пътувания, включително 13 пенса (около 35 стотинки) за пътуване с личния си автомобил за бизнес среща. Уилсън каза в телевизионно интервю, че е активен депутат и често му се налага да се среща с избиратели. Много от тези служебни пътувания били доста къси, но като се правят по няколко такива на седмица, "се натрупвали".

От края на този месец влиза в сила 10-процентно увеличение на заплатите на британските депутати - вместо сегашните 67 060 лири стерлинги годишно те ще получават по 74 000 лири.