Мария Силвестър - едно от разпознаваемите лица на БНТ, вече е част от конкурентна телевизия. Тя ще бъде водещата на новия сезон на "България търси талант", който Би Ти Ви пуска в програмата си тази пролет. В "Неделя х 3" - шоуто, което правеше по държавната телевизия с Андрей Захариев и Боян Бенев, ще я замести водещата на "По света и у нас" Аделина Радева. Промяната влиза в сила още утре.

Такова решение взеха от държавната телевизия вчера, когато Мария Силвестър се появи в сутрешния блок на Би Ти Ви, за да разкаже за новото си предаване. Всъщност до ранния следобед от БНТ не бяха сигурни за решението си. "Потвърждаваме, че Мария Силвестър вече няма да е водеща в БНТ. Запазваме добрите си чувства към нея", казаха после от там.

Всъщност Мария е водила разговори с ръководството на държавната телевизия. Но до последно там са мислели, че тя ще е жури в "България търси талант", а не негова водеща. И като жури Мария е щяла да остане водеща и в БНТ. Но сега вече тя става лице само на Би Ти Ви.

"Разделям се с БНТ с голяма любов и респект. Колегите ми там добре разбираха, че имам нужда от разнообразие", обясни Мария Силвестър. "Казах на колегите си от БНТ в мига, в който ме поканиха от Би Ти Ви да съм водеща", каза още Мария. Самата тя много харесва формата "България търси талант", а да стане част от него, я канят продуцентът Мирослав Янев и режисьорът Николай Пенчев. С Пенчев е работила и преди във "Вечерното шоу на Азис". Там Мария имала рубрика, в която търсела хора с различни таланти.

Продуцентите на "България търси талант" - "Би Ти Ви студиос", всъщност правиха проби на няколко известни тв лица за водещи. Сред тях бяха както хора от Би Ти Ви като Яна Грудева и Петя Дикова, така и лица от други телевизии като Мария Силвестър от БНТ и Станимир Гъмов, който участва в предавания на Нова тв.