Двамата младежи, пребили 3-годишно дете – Патрик Първев и Александър Донов, вече са привлечени като обвиняеми в опит за убийство, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Те са на 18 и 19 години. Детето се казва Христо.От прокуратурата все още не зная дали детето е бито системно. Не е ясно и дали майката е наемала и преди двамата младежи, и дали те са работили в агенция за детегледачи. Двамата не са криминално проявени и не са познати но прокуратурата.

3-годишно момченце е прието тази нощ в "Пирогов" с мозъчен кръвоизлив и опасност за живота. През последния месец то живеело с двамата младежи. Грижели се за него, докато майка му е в чужбина по корабите, за да работи. 

Това е Невена Велинска - Малкия - цигуларка, основателка на групата "3 и половина".

Съседи на жената разказват, че тя е завършила Консерваторията и свири на цигулка, така си изхранва детето. „Гледа си детето, много сладко детенце. Грижи се за него. Майката е сама, родителите й починаха. Търси начин, но ето - попадна на лоши хора”, разказва съседка.

Според обясненията на младежите в полицията, детето е паднало и след това загубило съзнание. Лекарите обаче откриват и други рани по цялото му тяло, според които то вероятно е преживяло насилие през последните дни.

„По горните и долните крайници, т.е. по ръцете и крачетата и вляво в областта на главата и на шията също, има хематоми. Част от тях са нови, част от тях – не”, обяви говорителят на „Пирогов”.

В късния следобед майката се прибра в дома си, но отказа коментар. Детето все още е с опасност за живота. Социалните обясниха, че работят по случая. Но какви мерки ще вземат, зависело изцяло от това дали детето ще оцелее.