3-годишното момченце, което бе докарано в кома в "Пирогов" в нощта срещу вторник, е оперирано по спешност, но още е с опасност за живота, съобщиха от болницата. 

Детето е в много тежко състояние след побой. Има контузия на мозъка, хематом и компресия в черепа вследствие на травмата. По ръцете и краката също има хематоми, някои от които са стари, казаха още от болницата. 

Момчето е на апаратно обдишване в реанимацията, където продължава борбата за живота му. До момента то не е потърсено от родител или близък, допълниха от "Пирогов". 

Тригодишно дете беше пребито жестоко снощи в София. Инцидентът е станал в апартамент в квартал "Зона Б19".

Момченцето е прието в "Пирогов" в кома с голям кръвоизлив в мозъка, а по крайниците, по лицето и по врата са установени и стари синини.

За побоя са задържани две момчета на 18 години - Александър и Патрик. Те били наети от майката на Христо Невена Василева да се грижат за него, тъй като тя работи като цигулар на пътнически кораб. Заподозрените за тежкото престъпление са откарани в СДВР. Близки до разследването разказаха, че детето е заливано с вода от момчетата като наказание, душено е и е ритано, предаде БНР.

Сигналът за случая е подаден в полицията от съседка.