Уникално - жега е възможна и на полярния кръг, а най-западната точка е и най-източната.

Запад се намира на изток, а на Северния полярен кръг е топло. Звучи нелогично, нали, но за сметка на това е вярно. Спомнете си, че Колумб успява да открие Америка, тръгвайки на Запад, за да търси път към богатия Изток.

А ето седем факта, за чието съществуване не сте и подозирали.

Генетичен дефект
Тръпчинките на бузите, в които всяко момиче се влюбва, когато ги види на лицето на някое момче, са всъщност генетичен дефект. Хората, които ги имат, всъщност са създадени така, че мускулите на лицето им са израсли неправилно и се е получило празно място.

Силата на психологическата манипулация
През 1970 година е бил проведен странен експеримент по теглене на въже. Участниците в напредварата са били с вързани очи и не им е давана информация от колко души се състои отборът им. На единия тим, по време на състезанието, е съобщено, че разполага с трима души повече от противника. В резултат на това, усилията, които отборът влага се снижават с 18%, а противникът започва да компенсира. Този факт влиза в учебниците по психология с термина "социална леност".

Машини с чувства
Машините да действат като хората, това звучи невъзможно, но оказва се, че не е вярно. Фантастът Карел Чапек, авторът на "РУР", би се удивил на това, че робот може да действа като човек. Изследовател от Съсекс задал чрез компютърна програма задача да се разработи чип, който да работи на принципа на естествения подбор. В резултат на това се е получил невероятно ефективен чип, вътрешните механизми, на който не могат да бъдат разбрани.

Чудо невиждано
Единици са тези, които искат да си купят Lamborghini с ръчна трансмисия. Всеки път, когато заводът получи такава поръчка, ръководителят на всеки цех и линия ходи да пита дали няма грешка.

Роди  ме мамо, с късмет...
Американката Джоан Гинтър четири пъти е печелила от лотарията от 1993 година насам. Като професор по статистика в Станфордския университет, тя е съумяла да пресметне правилно алгоритмите, и така в крайна сметка да може да познава печелившите числа и то за всеки конкретен тираж.

Топлият север
В Норвегия има остров, разположен на 68 градуса северна ширина, което ще рече, че е в самата вътрешност на Северния полярен кръг, и който притежава удивителен природен феномен. Лятно време там толкова топло, колкото и на континента, но даже и през зимата, температурата там рядко пада под нулата.

Машина на времето
Човекът живее в миналото. Казано с езика на физиката и математиката, всеки един от нас живее 80 милисекунди в миналото. Това се дължи на факта, че мозъкът ни успява да зъприеме действителността малко по-късно от времето, в което са възпроизведени самите събития. Няма изненада, но не бяхте се замисляли, че това е така, нали?

Гърдите - още един полов орган
Жена може да получи оргазъм само с докосване на гърдите си. Стимулацията им освобождава окситоцин, който е един от хормоните на щастието и се отделя и при вагинален оргазъм. 

Посока изток на запад 
Аляска е най-северният щат на Америка. Това всички го знаем от учебниците по география, а и един бърз поглед на картите веднага ще ни го припомни. Невероятно е, но Аляска е най-западният, но и най-източен щат на Америка. Сега тук ще трябва да поразсъждавате. Само си спомнете, че през тази част на сушата минават едновременно и най-източният и най-западният паралели.