Тригодишно дете беше пребито жестоко снощи в столицата. Момченцето е настанено в болница с тежки травми и пряка опасност за живота в следствие на побоя, предаде репортер на БГНЕС.

Инцидентът е станал в апартамент в столичния квартал "Зона Б19". Двама души са задържани по случая. Това са две момчета на възраст около 18 - 19 години. Те са били наети от майката на детето да се грижат за него, докато изнася концерти с групата си.

Жената отглежда детето си сама. Музикантка е и през лятото работи на пътнически кораби в Скандинавия. Съседи на пострадалото дете съобщиха пред репортер на БГНЕС, че двамата младежи са започнали да се грижат за него преди три седмици. Оттогава никой не го е виждал пред блока, на практика е било затворено в дома си и има версия, че побоят над момченцето е започнал още преди дни.

Пред екипа на Спешна помощ един от младежите е казал, че детето е паднало от леглото си, но според очевидците е бил много смутен и объркан в обяснението си.

Заподозрените за тежкото престъпление са откарани в СДВР и с тях се работи. Ще се изясняват причините за тежкия побой, довел до опасност за живота на детето.