Осиновената дъщеря на Уди Алън обвини американския режисьор, че й е посегнал, когато била дете. Това е първото нейно публично изявление във връзка с твърдения отпреди двадесет години за подобно поведение на нейния пастрок.

Двадесет и осем годишната Дилан Фароу е осиновена от Уди Алън заедно с актрисата Миа Фароу, когато двамата живели заедно. Тя твърди в отворено писмо, че той е блудствал с нея в дома им, когато била на 7 г.

Когато бях на 7, Уди Алън ме хвана за ръката и ме заведе в малък килер на втория етаж на нашата къща. Каза им да легна по корем и да си играя с електрическото влакче на брат ми. И ми посегна, твърди младата жена. Правейки това, той ми шепнеше, че съм мило момиченце, че това е нашата тайна и ми обеща, че ще отидем в Париж и че ще стана филмова звезда, добавя Дилан Фароу. Тя заявява, че е разказала това още тогава на майка си.

През 1992 г. Миа Фароу обвини Уди Алън в сексуално посегателство на Дилан. Актрисата започна жесток конфликт с режисьора за настойничеството на децата им, след като откри, че той има връзка с друга от осиновените си дъщери – Сун Йи Превин, по това време 20-годишна, която Миа Фароу осиновила по време на предишен брак.

Уди Алън се ожени за младата жена през 1997 г.

Режисьорът, който не бе подведен под отговорност, най-енергично отричаше да е посягал на Дилан Фароу и обвини Миа Фароу, че от злоба безсрамно манипулира невинни деца.

През 1994 г. нюйоркски съд отказа на Уди Алън правото да посещава Дилан, тъй като не било в интерес на момиченцето да бъде принуждавано да се среща с баща си.

Засега няма реакция от страна на близките Уди Алън на обвиненията на Дилан Фароу.

Той никога не е бил осъждан за каквото и да е престъпление и това, че се измъкна за онова, което ми стори, ме тормозеше през цялата ми младост, добавя осиновената дъщеря. Тя обвинява Холивуд, че си е затворил очите и е продължил награждава филмите му.

Страданието ми бе задълбочено от Холивуд, обвинява Дилан Фароу. Всички, с изключение на малцина, си затвориха очите. Повечето предпочетоха да си кажат "кой знае какво е станало" и да твърдят, че всичко е на ред. Уди Алън е жив пример за начина, по който нашето общество нехае за жертвите на сексуални посегателства и тормоз, пише тя в блог на "Ню Йорк Таймс".