Светецът от Байлово. Така наричат всички дядо Добри, който днес стана на 101 г. На крака в дома му в софийското село Байлово да го поздравят отидоха и цар Симеон и съпругата му доня Маргарита.

Дядо Добри много се зарадва на визитата, защото от години единствената снимка, която краси дома му наред с иконите, е на царя и царицата. Симеон му пожела още дълго време да прави добрини за хората. И го поведе за ръка към храма до дома му, за да запалят заедно свещ.

Дядо Добри, когото “24 часа” награди като достоен българин за 2014 г., е един от най-големите частни дарители на български православни храмове. Макар че живее изключително бедно, през живота си е дарил над 80 хиляди лева, събрани най-вече от просия и от милостиня на добри граждани. Обикновено столетникът смирено седи на столче в преддверието на храм “Св. Ал. Невски”, с пластмасова чашка в ръка. Почти няма християнин, който да влезе в храма и да отмине възрастния мъж, без да остави поне стотинки.

През 2009 г. дядо Добри направи и най-голямото си дарение именно на патриаршеската катедрала. Той даде 35 700 лв., което е най-голямото дарение от частно лице в над 100-годишната история на “Св. Ал. Невски”.

През 2005 г. дядо Добри дарява 10 хил. лв. за църквата “Св. св. Кирил и Методий” в село Байлово. Две години по-късно дава 25 хиляди за реставрация на Елешнишкия манастир и църквата на село Горно Камарци. След това заделя средства за ремонт и на църквата в Калофер.

Заради всичките му добри дела вярващите почитат дядо Добри като светец и целуват ръцете му.