51-годишната Силвана Кисьова е трябвало да роди по-рано от термина, защото е започнала да развива тежка токсикоза. Това разкри в "120 минути" по bTV д-р Ангел Хубчев от акушеро-гинекологичното отделение в Русе. Двете момченца-близнаци се казват Васко и Марио, обяви щастливата майка по телефона от болницата.
"Състоянието на пациентката е добро и на бебетата също. Нещата завършиха благополучно и това е заслуга на целия аг-комплекс", каза лекарят. Той припомни, че Силвана, какато и 62-годишната д-р Красимира Димитрова, която роди близнаци на 62 години, са лежали дълго в отделението, преди да родят, защото са имали усложнения.

"В обществото ни има клюкарщина никой няма право да осъжда желанието и мечтите на другите. Всеки е съзнателен човек и знае какво иска да направи. Трябва разумна граница, която да е определена от лекари в тази сфера заради усложненията. Но 51 години е добра граница", коментира д-р Хубчев горната граница за инвитро оплождане и раждане.

Силвана Кисьова "Добре се чувствам. За мен няма такава възраст. Този фактор не съществува, всеки решава да направи нещо, когато е готов за него. Не смятам да давам отчети на някого", заяви Силвана Кисьова, която е треньор по джудо. За рожбите си тя си пожела да са здрави и щастливи и, че още е рано да прави планове за бъдещето им.