Отборът на „Дунав 8806“ отпътува още днес, 1 февруари, за предстоящия си в неделя мач от 18-ия кръг на НБЛ-жени в Монтана срещу едноименния тим.
Шампионките имаха малко време за възстановяване след победата над „Рилски спортист“ със 71:47 в Русе през седмицата. Треньорът Георги Божков го използва предимно за тактическа настройка преди важния двубой със силния отбор на „Монтана 2003“. Двата състава си размениха по една победа в срещите помежду си до момента и са на второ и трето място във временното класиране с еднакъв актив от по 24 точки. „Сините феи“ обаче са с по-добри показатели и с мач по-малко от тима от северозападния град.
Междувременно от русенския клуб съобщиха, че вече стартира продажбата на билети за следващото домакинство на дунавки – с „Берое“ на 6 февруари от 18 ч. в залата в квартал „Здравец“. Пропуските са достъпни в Спортен магазин „Яко“ на улица „Константин Иречек“ 8. Те се продават там всеки ден от 10 до 19:30 ч. на цени 3 и 5 лв. В деня на мача (06.02.2014) това ще се случи до 12 ч. След 15 ч. билетите ще са достъпни на касите на зала „Дунав“.
„Шампионатът навлиза във все по-решителна фаза и очакваме верните ни фенове отново да докажат защо са най-добрия шести играч в дамския баскетбол у нас“, сподели административният мениджър на „Дунав 8806“ Димитър Петров.