Бившата съпруга на сър Пол Маккартни Хедър Милс твърди, че тя учи дъщеря им Беатрис как да свири на саксофон, тъй като легендарният музикант от "Бийтълс" "не може да чете ноти". Въпреки че 73-годишният Маккартни е един от най-почитаните музиканти на всички времена, бившата му жена твърди, че тя трябвало да показва на родената им през 2003 година дъщеря как да свири на музикалния инструмент, съобщава "Контактмюзик".В интервю за в. "Гардиън" Хедър Милс заявява, че Беатрис е взела най-доброто и от двама им.

"Ние двамата сме много музикални. Аз я уча да свири на саксофон, защото баща ѝ не може да чете ноти, така че аз се занимавам изцяло с музикалното ѝ обучение", заявява Милс.

Манекенката с ампутиран крак Хедър Милс и сър Пол Маккартни сключват брак през 2002 г. и се развеждат през 2008 г. Бившата съпруга не спира да сипе обиди по адрес на някогашния си мъж. През март например тя бе заявила в телевизионно предаване, че Пол Маккартни е Господин Никой за младото поколение, който трябва да си сътрудничи с Риана и Кание Уест, за да бъде забелязан. Тя бе добавила още, че тя самата била много известна като ски състезателка, с каузата ѝ в защита на животните и с това, че е собственичка на най-голямата веганска компания в света. Думите ѝ вбесиха феновете на Ливърпулската четворка.

Сега сър Пол Маккартни е женен за Нанси Шевел. Двамата сключват брак през 2011 година.