„Не смятам, че Първанов се опълчва на ръководството на БСП на принципна основа. Изведнъж от партията откриват, че той е егоист, те го наричат и „предател", коментира в „ДикOFF" по Нова тв журналистът Иво Инджев.

„Егото му върви напред. Той вярва, че ще вкара хора в европарламента. Става въпрос за борба на две крила на партията - не мога да кажа кой е добър и кой е лош в момента", допълни той.

„Ако е вярно, че Първанов наистина е „лицето на отношенията между България и Русия, то той е човека на Москва в София. Знаем, че Първанов и Шаренкова са били при Лавров", категоричен бе писателят.

„В БСП става и ще става това, което е ставало винаги. Обръщането на палачинката е с повече от 100-годишна традиция. Не знам защо изобщо се изненадват, че се случва", каза той по повод процесите в червената партия.

Инджев обаче отказа да коментира подкрепата, която бившият президент Петър Стоянов гласува на новосъздадената „България без цензура" на Николай Бареков. „Много ми е неприятно да коментирам Стоянов. Не искам да говоря за него, предпочитам да показваме цитатите. В случая съм пристрастен. Не съм универсален заклеймител на всичко в този свят", заяви той.

„Волен Сидеров и „Атака" са руски проект в България. На изборите преди няколко години от нищото се появи нова партия, която взе 8% на изборите. След това те са поканени в руското посолство за да бъдат поздравени. Бойко Борисов пък сам се свали от власт. Той прецени, че ако остане по-дълго, той ще загуби повече гласове. Това правителство няма да може да бъде свалено с протести, то ще си отиде когато прецени", категоричен бе журналистът.