Поредната опасност ни дебне на пазара. По сергиите в столицата са плъзнали оцветени портокали, които сериозно заплашват здравето ни и могат дори да ни убият! На външен вид те са точно като обикновените, дори цената им е същата, но при разрязване от тях започва да се излива червена боя, която е отровна. Нещо повече - течността, която извира от цитрусите, е с неприятна миризма, цапа и не може да се отмие нито от ръцете, нито от ножа, с които са разрязани.
Потърпевши, излъгали се да си купят въпросните портокали споделиха, че според табелките с цените и произхода, цитрусите са внос от Гърция и се предлагат като стока с доказано високо качество, и сертификат. Така потребителите по никакъв начин не могат да познаят опасните портокали, поне докато не се приберат у дома си. Не е ясно обаче, каква е причината, поради която вътрешността им е оцветена.
Според продавачи, изгорели с портокалите-менте, може би се касае за опити да бъде стимулиран изкуствено растежът на плодовете чрез инжектиране на серуми директно във вътрешността им. По този начин цитрусите могат буквално „да узреят" за дни, като увеличат размера си няколко пъти, макар и за сметка на вкусовите им качества.
Тревожното е, че няма как да се разбере каква част от стоката на столичните пазари е бракувана и дали боядисаните портокали не са плъзнали вече и по други тържища в страната, пише Vsekiden.com.