Медиите объркали снимката на новоназначения парламентарен секретар във военното министерство Лора Кендова с тази на друга Лора, която се занимава с макиаж. Това става ясно от прессъобщение на военния министър Николай Ненчев, който отговори на медийните атаки, които вече втори ден го обстрелват заради нови рокади в МО. От ведомството обаче тъй и не публикуват снимката на назначената Лора.

„Във връзка с днешните публикации и тиражираната информация за парламентарния секретар на Министерството на отбраната, Ви информираме следното: Лора Кендова е завършила Гимназия за чужди езици "Иван Вазов" в гр. Пловдив. През 2009 г. се дипломира в Софийския университет "Св. Климент Охридски", Философски факултет, специалност - европеистика. Владее перфектно три езика: английски, италиански и испански. Никога не е била гримьор или стилист и не е лицето от снимките, с които се илюстрира разпространяваната информация.

Досегашният парламентарен секретар на Министерството на отбраната Пламен Даракчиев помоли да премине на друга длъжност, порадиздравословни причини“, разясни Ненчев на стената си във Фейсбук.